Vraag en antwoord

Komt het wereldrecord écht in het Guinness Book of World Records?

Jazeker, alle kinderen worden echte wereldkampioenen!

Wie heeft deze wereldrecordpoging bedacht?

Afgelopen september hebben de kinderen zelf ideeën mogen bedenken, waarin zij wereldkampioen zouden willen worden. Uit deze inzendingen is het beste idee geselecteerd, waarbij gelet is op uitvoerbaarheid en of het echt een officieel wereldrecord kan worden. Hierbij zijn bijna honderd verschillende ideeën ingeleverd. Er waren 5 groepen van verschillende scholen, die allemaal het winnende idee hadden bedacht.

Wat is de recordpoging precies?

De wereldrecordpoging is: "Met zoveel mogelijk kinderen op hetzelfde moment een kleurplaat inkleuren."

De afbeeldingen op de kleurplaten zijn de omtrekken van kinderen uit de groepen, die het winnende idee voor de wereld recordpoging “Alle Kinderen Wereldkampioen” hebben bedacht. Het huidige record staat op 946 mensen en is in handen van de stad Xiamen in China. Hier vinden jullie meer informatie over het record dat de kinderen proberen te verbreken.

Zijn er speciale regels voor deze wereldrecordpoging?

Voor dit wereldrecord moeten alle kinderen op één locatie samenkomen, waarbij alle kinderen bij de ingang geteld worden. De kinderen gaan aan tafels de kleurplaten inkleuren met waskrijt. Na het aftellen, starten alle kinderen met het kleuren van één van de kleurplaten. De wereldrecordpoging is officieel aangemeld bij Guinness World Records, hierdoor moet ook het inkleuren aan bepaalde regels voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld netjes binnen de lijnen worden gekleurd. Ze mogen er bijvoorbeeld niet zelf verzonnen dingen bij gaan tekenen. De hele tekening moet ingekleurd zijn en er moet minstens 5 minuten over worden gedaan.

Wie doen er allemaal mee aan deze wereldrecordpoging?

Alle kinderen in groepen 3 tot en met 8 van basisscholen in Meppel en Nijeveen doen mee met de wereldrecordpoging. Kinderen in groep 1 en 2 kunnen op school ook een kleurplaat van Alle Kinderen Wereldkampioen inkleuren en zijn op deze manier ook betrokken bij de wereldrecordpoging.

Ik woon niet in gemeente Meppel, maar wil wel graag meedoen. Kan dat?

Helaas, je kunt alleen meedoen met Alle Kinderen Wereldkampioen als je in gemeente Meppel naar school gaat. Jouw school moet deelnemen aan het evenement.

Wanneer gaan de kinderen de wereldrecordpoging uitvoeren?

De wereldrecordpoging zal op vrijdagmorgen 17 mei plaatsvinden tussen 9 uur en 12 uur.

Wat gaat er precies gebeuren tijdens dit evenement?

Natuurlijk gaan we niet alleen een poging doen om alle kinderen wereldkampioen te laten worden, maar we gaan de kinderen ook een onvergetelijke ochtend bezorgen! We kunnen hier nog niet teveel over verklappen, maar er komt een groot podium voor een afwisselend programma met vele artiesten en verrassingen om het moment te vieren dat alle kinderen wereldkampioen zijn geworden!

Waar gaat de wereldrecordpoging plaatsvinden?

De locatie van het evenment is Jachthaven Meppel aan de Setheweg 45 in Meppel. Deze opslagloods is met 5000 vierkante meter groot genoeg voor dit evenement met 2700 kinderen.

Hoe komen de kinderen op de locatie van de wereldrecordpoging?

Het verplaatsen van alle basisschoolkinderen vergt een goede voorbereiding. Om de jongste deelnemers veilig op de locatie te laten komen, worden er schoolbussen ingezet voor groepen 3 en 4. Deze kinderen worden op school opgehaald en daar ook weer teruggebracht. Vrijwel alle kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 komen op de fiets. Er zijn verkeersbegeleiders op de belangrijke kruispunten tussen de scholen in Meppel en Nijeveen en het evenemententerrein, zodat alle kinderen veilig op de fiets kunnen komen. Vervoers- en veiligheidsplannen hebben in overleg met verschillende veiligheidsdiensten de hoogste prioriteit. Let voor het vervoer op de communicatie van de eigen school.

Kan ik komen kijken op het festival terrein?

Natuurlijk zou het mooi zijn dat alle vaders, moeders, opa's, oma's, broers, zusjes, ooms en tantes, neven en nichten, vrienden, buren en kennissen kunnen meemaken hoe alle kinderen wereldkampioen worden. Toch verzoeken we iedereen met klem om NIET naar het festival terrein te komen. Er worden wegen afgezet, er is geen parkeergelegenheid en er is helaas geen ruimte voor toeschouwers.

Hoe kan ik toch iets meemaken van dit evenement?

Er wordt een livestream gemaakt, zodat alle vaders, moeders, opa's, oma's, broers, zusjes, ooms en tantes, neven en nichten, vrienden, buren, kennissen en andere nieuwsgierigen mee kunnen kijken hoe alle kinderen wereldkampioen worden. In de hal van het evenement hangen grote beeldschermen, zodat alle kinderen goed kunnen zien wat er op het podium gebeurt. Je kunt meekijken met wat er op deze schermen getoond wordt.

Kan ik mijn kind volgen op deze livestream?

Er kan niet gegarandeerd worden dat jouw kind in beeld komt bij deze livestream. Ook kunnen we niet garanderen dat bepaalde kinderen buiten beeld blijven. Lokale, regionale en landelijke media zijn uitgenodigd om verslag te doen van dit evenement.

Zijn er nog andere manieren om Alle Kinderen Wereldkampioen te volgen?

Je kunt dit evenement volgen via social media, bijvoorbeeld op Facebook, Instagram, Snapchat  (@akwk_snap), Twitter en LinkedIn. Volg je de pagina's al? Nodig ook je familie en vrienden uit om de pagina's te volgen, liken of te reageren.

Wat kost het om mee te doen?

Meedoen aan Alle Kinderen Wereldkampioen kost de scholen en kinderen helemaal niets. Dit is mogelijk dank zij de gulle bijdragen van sponsoren en de inzet van vrijwilligers.

Kan ik Alle Kinderen Wereldkampioen sponsoren met mijn bedrijf?

Zeker, Alle Kinderen Wereldkampioen is heel blij met sponsoren! Je kunt je sponsorverzoek indienen via info@allekinderenwereldkampioen.nl. Na geleverde producten of diensten kunnen leveranciers en/of dienstverleners zich door naamsvermelding aan het evenement verbinden.

Wat gebeurt er na de wereldrecordpoging?

Na deze toffe ochtend vol beleving en gelukkige momenten wordt er vervolg gegeven. Van de ingekleurde kleurplaten worden digitale figuren gemaakt, waardoor er 2700 kleurrijke figuren ontstaan, waarmee het resultaat van de recordpoging op een spectaculaire manier kan worden tentoongesteld. Enkele ideeën zijn: de figuren gebruiken als “opvrolijk behang” voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, bejaardentehuizen en/of scholen. Ook kunnen de figuren verwerkt worden op inpakpapier en deze beschikbaar stellen voor alle winkeliers in Meppel. Meerdere creatieve toepassingen zijn natuurlijk mogelijk. De komende periode wordt dit verder uitgewerkt.

Ik heb een leuk idee. Waar kan ik die indienen?

Ideeën zijn welkom per e-mail op: info@allekinderenwereldkampioen.nl

Hoe kan ik bijdragen aan Alle Kinderen Wereldkampioen?

Op dit moment is de organisatie nog op zoek naar enkele onafhankelijke stewards, om de kinderen te begeleiden op 17 mei. Neem contact met ons op als je ook wilt komen helpen.

Downloads

Download posters, flyers en andere promotiemiddelen van Alle Kinderen Wereldkampioen.

Social media

Alle Kinderen Wereldkampioen

@Allekinderenwereldkampioen

@akwk_snap

@alle_kinderen

Alle Kinderen Wereldkampioen

Alle kinderen wereldkampioen

Alle Kinderen Wereldkampioen is een evenement waaraan alle basisscholen in gemeente Meppel deelnemen.

info@allekinderenwereldkampioen.nl